Zaterdag vond ik een berichtje in mijn mailbox: a.s. zondag training in Soestduinen! Ik had niet zo lang geleden hierover gesproken met Michel. Nadat ik daar gefietst had leek het mij wel wat om er te gaan hardlopen; en Michel kende de routes, want daar trainde hij een paar jaar geleden nog heel geregeld.

Ditmaal op de fiets naar de training, slechts 10 km verwijderd van huis. Het verzamelpunt was de parkeerplaats van Golf resort Hilton, waar Michel, Hans, Han, René en Aalt al op mij wachtten. Vandaar ging het op weg naar de Lange Duinen, een stuifzandgebied midden in de bossen. Uitgestrekte zandvlakten met hier en daar een naaldboom.

Michel was zaterdag al druk geweest met de voorbereiding. Hij had om te voorkomen dat we zouden verdwalen, overal blauwe paaltjes in de grond geslagen. Zoals gebruikelijk werd weer optimaal gebruik gemaakt van alle natuurlijke hindernissen die op ons pad kwamen. De trimbaan zorgde voor nog wat uitgebreidere variatie, en ook voor belangstelling. Een jonge dame met hond bleef de volle 15 minuten naar ons staren terwijl we de rekstokken misbruikten. Ze gaf toe dat ze het prettig vond om naar te kijken….

Onderweg lagen nog wat stukjes hout, waarbij Aalt op het idee kwam deze op de schouders te leggen en daarmee de bovenbeenspieren te trainen. Goed idee, maar klosjes hout van 50 kg zijn zwaar en bovendien dusdanig groot, dat het al een hele toer was deze op de schouders te krijgen! Ook het mulle zand van de duinen mag natuurlijk niet onvermeld blijven.
De route liepen tweemaal, waarbij het leek alsof in de tweede ronde het tempo stevig werd opgevoerd. Met nog enkele eindsprintjes tot besluit arriveerden we op de parkeerplaats waar het tijd was voor koffie met een koekje.

Dit gaan we vaker doen!

Niels