Sinds september 2010 heeft onze survivalgroep een eigen jeugdafdeling (junioren).
Kinderen kunnen al starten vanaf de leeftijd van 8 jaar.

De trainingen worden verzorgd door een team van trainers onder leiding van Ries de Jongh.
De coördinatie wordt verzorgd door Hayke Everwijn en Paul Mandigers.

De groep is divers, d.w.z. dat de leeftijd varieert van 8 tot 18 jaar. Ook het niveau varieert, van beginner tot ervaren.
Ondanks de leeftijd verschillen, wordt er gezamenlijk getraind. Daardoor wordt er collectief en op ieders eigen niveau getraind.
Er zijn meerdere trainingsgroepen, ingedeeld op basis van niveau: A: wedstrijdlopers, B 1 t/m B4 Wedstrijdlopers tot en met recreatief en C: beginnersgroep.
Alle groepen hebben hun eigen vaste trainers.

De ervaren junioren vanaf 16 jaar die meer uitdaging kan gebruiken, traint mee met de senioren op onder meer dinsdagavond.
Zie meer informatie bij INFO & TRAINING.

Survivalrun Fit Zeist
Vanuit de jeugd is ook het initiatief gekomen voor een eigen survivalrun.
Vanaf 2013 is drie maal de Fit Junior Challenge gehouden.
Vanaf 2016 is de naam veranderd naar Survivalrun Fit Zeist.

Aanmelden
Voor nieuwe aanmeldingen, verloopt dit via ons wachtlijst contactformulier.
Ieder jaar hebben we twee instroommomenten (januari/februari en september). Dan roepen we 10 tot 16 kinderen op voor 4 gratis introductietrainingen. Na deze vier introductietrainingen kan besloten worden of je wel of niet doorgaat. Besef wel dat survivalrun een pittige sport waarbij we ongeachte het weer altijd trainen. Als buitensport niets voor je is dan kan beter voor een andere sport gekozen worden.  Na de aanmelding is er dus een wachttijd van maximaal 6 maanden.

Trainingen
Voor onze jeugd/junioren: we trainen iedere zondagochtend van 10:00 tot 12:00 uur. De enige zondagen dat we niet trainen zijn eerste kerstdag, nieuwjaarsdag en de dag dat we onze eigen survivalrunwedstrijd organiseren (in maart).

Wil je wedstrijden lopen: dat kan! De jaarlijkse wedstrijdkalender is te vinden op survivalbond.nl. Binnen de trainingsgroep wordt dit voortijdig mondeling en via email gemeld.

Laatst bijgewerkt: 22-02-2024