In 1991 is onder de vlag van Hellas (in Utrecht) door Don Jeninga, John van Cothen en Bert Wiegers onze Survivalgroep opgericht.
De trainingen werden zo’n beetje vanaf het begin verzorgd door Peter Pentenga. Bij Hellas werd samen met de triathlongroep getraind, waar Peter ook trainer van was voor het hardlopen.
Na de gezamenlijke warming up en loopscholing volgden de verschillende groepen hun eigen schema. Op de atletiekbaan van Maarschalkerweerd hadden we geen touwbanen en trainden we de armspieren aan de jurytrap.

Naast de looptraining op de dinsdagavond, werd er op de vrijdagavond samen getraind bij voormalige sportschool BetterBodies in Zeist.
Daar bestond de training uit een duurloop in de bossen (of op de weg in de winter) waarna schema’s aan de fitnessapparaten werden gevolgd. De avond werd steevast afgesloten met een saunabezoek, waarbij Peter met de handdoek zwaaide totdat iedereen oververhit de sauna had verlaten 😅.

We waren een kleine trainingsgroep binnen een wel heel grote vereniging en kregen bij het bestuur slechts met moeite voor elkaar dat een eenvoudige touwbaan kon worden gerealiseerd.

Atletiekvereniging Fit Zeist
In 1996 namen we het besluit om met zijn allen over te stappen naar atletiekvereniging Fit Zeist.Daar werden we met 20 leden op 1 april 1996 warm ontvangen. Bij Fit en binnen de gemeente Zeist kregen we wel de ruimte en mogelijkheden om onze trainingsmogelijkheden uit te breiden.
De goede band bestaat tot op de dag van vandaag.

Bij AV-Fit, op landgoed Dijnselburg, realiseerden we buiten de hekken een touwbaan die voor elke training moest worden opgebouwd en nadien moest worden afgebroken.
Dat was een heel karwei, waarna de wens voor een permanent hindernisbos binnen de hekken van de atletiekbaan ontstond. Deze is in 2002 gerealiseerd en wordt nog altijd uitgebreid.

In 2009 was het nog even spannend voor Fit omdat een wethouder van de gemeente Zeist had besloten via een aanbesteding het gehele sportcomplex aan een commerciele uitbater van de hand te doen.
Gelukkig is dit na veel geleverde strijdkracht niet doorgegaan.

Waar we bij Hellas met een handvol leden begonnen en in 1996 met 20 leden de overstap maakten naar Survivalgroep Fit Zeist, is de club inmiddels gegroeid naar meer dan 200 leden.

Bijgewerkt: 21-11-2019