HISTORIE

Clubhistorie

In 1992 is onder de vlag van Hellas (in Utrecht) door Don Jeninga, John van Cothen en Bert Wiegers onze survivalgroep opgericht. De trainingen werden vanaf het begin verzorgd door Peter Pentenga. Bij Hellas werd samen getraind met de triathlongroep. Na de gezamenlijke warming up en loopscholing volgden de verschillende groepen hun eigen schema. Op de atletiekbaan van Maarschalkerweerd was echter geen ruimte voor het bouwen van hindernissen.

In 1996 is daarom besloten om over te stappen naar atletiekvereniging Fit Zeist. Met 20 leden startte de nieuwe Survivalgroep Fit Zeist op 1 april 1996 als één van de trainingsgroepen van AV Fit.

Bij AV-Fit, op landgoed Dijnselburg, werd elke training buiten de hekken een touwbaan opgebouwd die na elke training moest worden afgebroken. In 2002 werd een vaste trainingslocatie gerealiseerd. Daarna is onze trainingslocatie stapsgewijs verder uitgebreid. Zo kon in 2014 een deel van de ligweide van het naastgelegen zwembad Dijnselburg worden overgenomen. Dit is mogelijk geworden door de positieve samenwerking met het zwembad (directeur Ben Delsing), de gemeente (wethouder Jacqueline Verbeek) en Sportservice Zeist (Astrid van Veldhuijzen).

Sinds september 2010 is de survivalgroep versterkt met een jeugdafdeling. Vanuit deze jeugdafdeling is in 2013 de eerste echte door de SBN erkende survivalrun in Midden-Nederland georganiseerd (Fit Junior Challenge).  Hierdoor is onze survivalgroep in 2013 doorontwikkeld van trainingsgroep tot wedstrijdgroep.

In maart 2018 organiseerden wij het NK voor de KSR. In 2020 volgt de organisatie van het NK voor de JSR!

Laatst bijgewerkt: 5-6-2019