Een snelle run verdient een lang verhaal…… Nee grapje ik hou het mooi kort tis lekker weer. 

Zeewolde stad aan het water. Parkoers vol met water. Gelukkig was het prachtig weer. Bij aankomst worden de shirts gelijk gehaald en met extra verzoek: mag er YOLO bij op? En ja hoor die kleine man krijgt het voor elkaar. Koppel team 238 oftewel YOLOOOOOO.

Op het strand van Zeewolde doen we een snelle warming up en pakken gelijk effe de laatste hindernis mee. Makkie wordt al gezegd! En yolo we gaan richting startvak. Nog effe snel een sprint en een slokje water.

Tussen 2 tanks van de landmacht staan we te wachten op de start toeter. 11:00 Toetttttttttttttttt en we gaan, gelijk het water in en om de boei. Een grote bandenstapel, een imposante klimsteiger en kruipnetten door water zijn de eerste hindernissen. We nemen de leiding van onze startgroep. En bouwen onze voorsprong snel op! Lastloop met  een dikke mortier pantserplaat blijkt toch effe zwaar voor Alex. Maar hij sleept hem netjes door het water en weer terug naar de beginplek.

Sloten sloten en sloten. Wat hebben ze daar veel van in Zeewolde. De een met balken onderdoor.(koppie onder) De ander met balken bovenlangs(hordes) maar Absoluut niet vervelend met deze temperatuur.

Op de helft van het parkoers hebben we al heel wat blauwe en oranje shirts snel ingehaald en wat schouderklopjes uitgedeeld. Al lachend gingen we verder.

Ook de militairen die bij de hindernissen stonden vielen op dat wij een snel koppel waren. Van hun kregen we dus extra ondersteuning . Had Alex wel nodig 😛 Hij pushte mij immers ook af en toe 😉

Terug richting Zeewolde. Tennisbal gooien, muurklimmen op expeditie voertuig en  Het waterkokers. De lange sloot langs het Weterings pad staken we meerdere keren over met daarin verschillende touwhindernissen. Aan het einde nog effe vanuit het water over 6 balken en 2 vaten richting finish. De dijk over en het strand op, daar komen we bij onze warming up hindernis. De pantser voertuigen Van defensie. Kruipend onderdoor halen we nog net een paar deelnemers in. Een lange eind sprint door het water en we landen in het finish vak.

Gedoucht en wel door de landmacht super ingericht tent complex met warm water….. genieten we nog na van onze prestatie. Nu is het wachten tot de prijsuitreiking….. Volgens onze stopwatch moeten we wel in de top 3 zijn.

Die hele middag wachten we in verveling op de prijsuitreiking. Ondertussen hielpen we de militairen mee met het opruimen van de bandenstapel. Hier zaten banden bij van voertuigen: heftige heftruck, bovenechtelijke vrachtwagens en mega zand buggy’s. sommige groter en breder dan Alex. En die vent is breed. Ook hier waren wij snel klaar mee en werd de tijd gedood op het terras van Kaap flevo. Waar ook een bruiloft gaande was. Alex probeerde er nog een stokje voor te steken, maar zij vond hem toch iets te jong.

De uitreiking. Einde zover. Burgemeester klaar en go. Als snel blijkt dat het merendeel van de prijswinnaars naar huis is. Echter een enkeling komt zijn medaille halen. En dan is het Koppel 10 km Heren aan de beurt. We voelen de spanning als de 3de plaats word geroepen met een tijd van 1u 28 min 52sec. NR 2 , 1u 28min 10sec nu voelen we de spanning nog meer. En jaaaaah de spreker verlost ons en roept onze namen met een tijd van 1u 22min48sec. Het overgebleven publiek applaudisseert hard voor ons en trots halen wij als enige van ons categorie de medailles op. Een kort interview op het podium over de run met als eerste vraag: VADER en ZOON? Wij antwoorden beide lachend met Nee wij zijn Yolo vrienden van Survival Groep Fit Zeist!!!!!

Alex Kling & Tim Ruinemans

Link youtube interview : http://www.youtube.com/watch?v=-3h5MA9aBAs&list=UU6n_uVgg13zihulD19iCSyQ&feature=share&index=2