Westerbork 2011

In weer waren de FIT-Zeistenaren in grote getale afgereisd naar het noorden. Het hoge noorden? Nee, Drenthe was het doel vandaag, om precies te zijn het pittoreske Westerbork. Er was dan ook weer genoeg te beleven voor jong en oud. De BSC voor Helga en Sjors, RUC voor Kim, Glenn, Bart en Mark, 7 km team run voor Annemarie, Rianne, Inger, Jonna, Simone, Elianne, Sigrid en Eva en als laatste 7 km koppel voor Nick en Alex (volgens mij heb ik de meeste nu wel genoemd).

Niet iedereen had een even goede start. Glenn had zijn verkeerde benen uit de kast gepakt en Kim had tot in de late uurtjes in de kroeg gehangen. De organisatie had het beter geregeld, de hindernissen waren uitgetekend en compleet met filmpje op het internet te zien, dus je kon ruim tevoren je strategie bepalen. Hoewel de weersverwachting weinig goeds voorspelde, was de gevoelstemperatuur toch aangenaam en hoefde er niemand in de dekens te worden ingepakt. De spatjes regen die soms vielen hadden gelukkig geen invloed op de prestaties. De triangels en de verticale steigerbuis waren in ieder geval niet glad en dus goed te doen.

De BSC was vorig jaar te zwaar ingezet, maar gezien de finishtijden is de beloofde beterschap gebleken. Helaas hebben zowel Helga als Sjors hun bandje toch moeten inleveren (helaas, volgende keer beter). De RUC was goed te doen en heeft voor zowel Kim (1 uur 52) als Mark (2 uur rond) tot een nieuw persoonlijk record geleid. Vooral de prestatie van Kim is ongeëvenaard, het advies is dan ook om voor een wedstrijd vooral goed door te zakken. Bart wist (met enige moeite) Glenn achter zich te houden.

Nick en Alex wisten met 1 uur 15 ook een goede tijd neer te zetten. De twee teams zijn ook ongeschonden gefinished op circa 1 ½ uur, waarbij opvalt dat de jeugd atleten sneller hebben gelopen dan het mix team van jeugd en volwassenen (wat voor les valt hier nu weer uit te leren?).

Al met al weer een dag om bij te schrijven in de annalen van Fit Zeist.

Mark van Zeijl