Dit jaar was de complete jeugdafdeling van Fit afgereisd naar Wesepe. Een groot aantal deed mee met de competitie en de rest als recreant. Bij de zondagtraining werd nog even nagepraat.

Mees: Ondanks wat blessureleed heb ik toch een leuke run gelopen. De modder maakte het wel zwaar, maar het wasbord vond ik toch de meest vervelende hindernis (slootje in-slootje uit en dat heel vaak achter elkaar). Ik had wat moeite met het kruipen door de krappe duiker.
Sep: Ik vond het een leuke wedstrijd en vond ook dat het door de modder zwaar lopen was. Bovendien waren de duikers met water koud, maar maakten de hot tubs na de finish veel goed!
Jurgen: Het ging best goed en ben wel tevreden. Geen moeite met hindernissen, maar wel een hekel aan de brandnetels.
Erik vond het hoge net aan de kraan een spannende hindernis.
Allevier zijn ze het er over eens dat de tarzanzwaai over het water wel de leukste hindernis was.

Boyke: Het ging makkelijk. De balk onderlangs in de eindhindernis zou hij nog wel in ons trainingsbos willen hebben om vaker te oefenen. Hij finishte als 31ste op maar 4 seconden van de 30ste. Meestal eindigt hij wel bij de eerste 20, maar door een blessure was hij nog maar net weer begonnen met trainen. Ook waren er in Wesepe heel veel deelnemers (vergeleken met sommige andere survivalruns).

Sigrid had een wat mindere dag. Na een aantal keren een tweede plek moest ze nu genoegen nemen met de vijfde plek. Door haar wedstrijdervaring kwam ze geen verrassingen of nieuwe hindernissen
tegen. Wel een kikker! Ze schrok zich een hoedje toen ze bij de balkensloot ineens dat glibberige beest in haar hand had!

Alex ging goed. hij werd 8ste en zit meestal wel bij de eerste 10. Dit jaar ging het een stuk beter in Wesepe dan voorgaande jaren. Het kruipen onder de horizontale touwen door zou hij wel bij ons in het trainingsbosje willen hebben. Dat moet sneller te doen zijn. Alex houdt net als Sigrid wel van de survivalrun in De Knipe en Harreveld (mei/juni is meestal wel warm weer), maar hij bewaart ook goede herinneringen aan Beltrum dit jaar!

Dan nog even twee van de begeleiders aan het woord:
Tim is zeer trots op zijn Ninja team warriors. Jeroen en Daan hebben de Ninja survivalrun uitstekend volbracht en zijn geslaagd voor hun Ninja diploma. De film volgt binnenkort!

Rick liep met 6 jonge deelnemers mee, die zo hard gingen, dat hij moeite had om de groep bij elkaar te houden. Het viel hem op dat onze jeugd gewoon sneller in de hindernissen, maar ook met lopen is. Ze gingen iedereen voorbij! de deelnemers hebben de angst voor de krappe duiker heel stoer overwonnen.

Alles bij elkaar was het een mooie dag.

Twee series met foto’s vind je hier: Foto’s en hier!