Vandaag was het weer zover. Vorige week aangekondigd; vandaag plaatsgevonden… De Henschotermeertraining. Inmiddels een begrip geworden binnen onze club en altijd een verrassing wat er op het programma staat.
Vandaag stond een route van ongeveer 1,5 km op het programma, met enkele obstakels, enkele zwempartijen en voorzien van het nodige hemelwater.
Rond de klok van 19:00 uur gingen ruim 20 survivalaars (onze jeugd was vertegenwoordigd door Alex en Boyke) op weg van de parkeerplaats naar het Henschotermeer. Daar kregen wij van Niels uitleg tijdens een gezamenlijke verkenningsronde, in de stromende regen uiteraard. De ronde moesten wij daarna koppelgewijs een aantal keer afleggen totdat het te donker werd. Met die donkere wolken dus tot ongeveer 20:00 uur.
Geen idee hoe Niels het voor elkaar heeft gekregen, maar hij heeft de weergoden gunstig gestemd. Een beetje te gunstig, want soms verdonken wij in de regen.
Helaas zijn er geen foto’s gemaakt, want het was prachtig! Een totaal verlaten strand, bijna smaragdgroen water, verbazend hard stromende afwatergeulen met prachtige zandwaaiers bij de monding in het meer, dikke druppelsdekens over het water, donkere wolkenlucht, hier en daar een felgeel clubshirt op een donkere achtergrond… Kortom, prachtig. Een langdurige stortbui kan dus toch ook heel mooi zijn!
En het water was heerlijk zacht, soms zelfs warm. Tijdens het zwemmen hoorde je de druppels zo duidelijk en het zwemmen was echt geen straf.
Ik heb er in ieder geval enorm van genoten, en ben blij dat de training dit jaar toch nog heeft kunnen plaatsvinden.

Met vriendelijke groet, Vincent