Het was gezellig in Dinxperlo, anders kan ik het niet omschrijven. Wat de deelnemers zeker bij zal blijven is de leuke sfeer die door de juryleden bij de hindernissen werd gecreëerd. Verder ook alle lof voor de hindernissen!

Ja, ik liep samen met Han, en aangezien hij in het verleden actief is geweest bij de SBN, kende hij bijna iedereen (bij wijze van spreken dan) en moest er (onderweg) hier en daar even een praatje worden gemaakt (ook met de broer van Niels en die kan ook al zo goed O-H-en). Ons verwachtingspatroon was niet echt in overeenstemming met onze inschrijving, want in onze onschuld hadden we ons aangemeld voor de MRC+, een wedstrijd dus en niet een keuvelrondje!

Even kenmerkend voor de bijzondere sfeer bij de hindernissen:

je komt aan bij een hindernis en de jury (met inschrijvingslijst) zegt: “Kijk, daar hebben we Han en George”. Leuk toch!;

je wandelt net na een combi rustig keuvelend over het parcours en een jurylid zegt: “Hee, dit is geen theekransje!, even vaart maken!” Lachen geblazen!

MRC+, een misvatting van onze zijde dus en dit bleef niet onbestraft, want nu moesten we ook een extra rondje lopen vanaf de dikke trossenswingover tot en met de lianenbrug bij de start. Voor die lieden die (zoals wij) de term MRC+ nog niet onder de knie hebben: Dit is een wedstrijdvorm voor senioren op het parcours van de MRC-A jeugd, ofwel in dit geval 9 km en 43 hindernissen met een winnaarstijd bij de jeugd van ong. 3 kwartier.

Beiden terugkomend vanuit blessureleed, was het voornemen om rustig aan te doen en tijdens onze gesprekken bij de hindernissen werd de term ‘revalidatierun’ uitgevonden. Het ging best goed tot aan het enteren met diverse zeer creatief in elkaar geknutselde entertouwen, daar kon ik net niet bij en daarna heb ik nog 2 hindernissen (uit veiligheidsoverwegingen, het was tenslotte een revalidatierun) even links laten liggen, Han heeft wel alles gedaan. Een geslaagde dag, zeker ook door het extra rondje.

MRC+? Ik denk dat het een goed idee is, al is het net even een tikkie zwaarder dan de recreatieve klasse van rond de 8 km die her en der wordt aangeboden. Als het volgend jaar doorgaat ga ik me wel daarvoor inschrijven.