Nadat het op het NK in Winterswijk niet zo lekker was gelopen (liep niet lekker, door me enkel gegaan) startte ik om 3 uur in de Knipe met de recreanten 7km.

In mijn groep zaten een hoop scholieren die voor de grap meededen ( een jongen had voor de run nog een wedstrijd gevoetbald), die jongens gingen er als gekken vandoor waardoor ik een beetje ingesloten raakte, dus de start ging een beetje moeizaam. Gelukkig had ik ze bij de 3e hindernis al bijna allemaal te pakken en kon ik de vaart er wat meer ingooien.

Eerst wat makkelijke hindernissen daarna een net swingover, paalklimmetje en een apenhang combi wat allemaal erg lekker ging. In het Friese hordenbos had ik de laatste “zwarte recreant” te pakken en het liep nog steeds erg lekker. Een paar hindernissen later een combi met apenhang, zwevende banden en lussen. Bij de banden kreeg ik het even moeilijk, omdat het overstappen niet echt makkelijk ging, even uitgerust en daarna de hindernis netjes afgemaakt. 100 meter verder nog een netje met daarboven een balk en toen een heel stuk loopwerk o.a. nog een heel stuk door het bos, dus nog even lekker het gas erop gegooid.

Daarna nog 2 kruipnetten, een sloot, 2 kruipnetten en een soort lussenhindernis over het water. Vervolgens nog wat loopwerk, veel sloten een duiker en een net vanuit het water.

Daarna een spectaculaire hindernis met een kraan vanuit het water. Ik moest een steile schuine apenhang vanuit het water omhoog naar een balk, en vanaf die balk via een touw afdalen. Ik kreeg het bij het overstappen van de apenhang naar de balk heel even moeilijk, maar gelukkig hielp een man van de 12km run mij op de balk. Anders was ik waarschijnlijk een eindje naar beneden gevallen het water in. Ik had overigens bij deze hindernis een makkelijkere uitvoering, o.a. de deelnemers van de 12km run moesten de hindernis helemaal doen.

Daarna nog wat loopwerk, een vrij lange apenhang over het water, en het laatste stukje door de weilanden richting de eindhindernis.

De eindhindernis had ik wat zwaarder verwacht omdat er eerder die dag al een deelneemster van de UFC het water in was gegaan (nummer 3 van vorig jaar als ik me niet vergis). En Hans ging er ook niet reuze snel overheen.

Toch was de eindhindernis voor mij vrij makkelijk: Eerst een stukje banden, net weliswaar bovenlangs, stukje enteren, net bovenlangs en toen het laatste stukje via de glijbaan nog even een nat pak halen en toen bellen…

Ik heb de 7km uiteindelijk in 1 uur, 22 minuten en 49 seconden gedaan, en ik ben 1geworden van de korte jeugdrun. De run was ook erg leuk goede mix van spectaculaire en leuke hindernissen, veel water en een mooie omgeving/parcours.

Nu volgende week nog een koppel run in Vlaardingen over 12,5km die ik samen met een oud marinier, nu politie doe. En dan volgend jaar voor het eerst met een wedstrijdlicentie in de MRC A.

Gr Frank Mooij