Rond 20.00 uur begonnen we met 13 leden (Marc, Mark, Vincent, Dennis, Glenn, Marten, Micha, Alexandra, Timo, Kees, Michel, Han, Boyke) met een bak koffie en plak cake. Gevolgd door een verhaal van onze oude Den Helder Maastricht teamcaptain Hans Keijser. Hans is regiovoorzitter en oud-bestuurslid van de boogschutterij Almere. Hij had voor onze Hans Mooij speciaal de kleding van de sponsor Lopital aangetrokken maar Hans heeft hier niet van kunnen genieten. Een promotiefoto is gemaakt en voor Hans bewaard. Daarna vertelde Hans over de geschiedenis van het boogschieten, wat over de boogschutterij Almere, gebruikte materialen, veiligheidsmaatregelen en Hans vertelde trots over de kampioenen die zij in huis hebben. 

Boogschieten blijkt een intensieve sport te zijn. Pijlen worden met 300 km verschoten en de maximum afstand is 90 meter. De bogen zijn superkostbaar en schieten is een kunst. Na een paar rondjes inschieten met een recurve boog onder begeleiding van Hans, Robert en twee kampioenen van de club, kregen we een demonstratie van de kampioenen en na een korte pauze met een hapje maakten wij ons op voor een kleine competitie. 

Marten was in vorm en zorgde voor de enige volle bak van die avond (3 pijlen in de 10) . Na 5 x 3 verschoten pijlen werden de punten bij elkaar opgeteld en werd de poedelprijs uitgereikt aan Dennis, de middenprijs aan Michel en de hoofdprijs aan Marten. 

Tijdens de  cooling-down aan de bar van het gezellige clubhuis hebben we afgesproken om volgende jaar weer iets met boogschieten te organiseren. Hans Keijser heeft aangeboden de mannen die aan het RUC en TSC deelnemen nog een eens op de club onder handen te nemen. Bestuurslid regelt via een vriend een workshop Run-Archery (rennen en schieten) 

Onder de deelnemers was ook een kleine Hiawata (Boyke). Hij  heeft ook wat pijlen verschoten met een boog op maat.

De foto’s van deze avond zijn hier te vinden en op: http://www.flickr.com/photos/fitzeist/tags/almere/.

Michel