door Tim Ruinemans

Het is ochtend en ik word gewekt door mijn wekker, mooie tijd . Ik sta op en ga naar de supermarkt en haal een vers ontbijt. Als het 9 uur is pak ik mijn boombox op wielen en ga ik richting de Bilt. Ik heb afgesproken met club helden Mark, Peter en Bart om te carpoolen naar de run in Vollenhove. Bij aankomst staat Peter al gespannen te wachten en stelt voor mijn grote pornobonze wagen te nemen want die van hem klinkt niet lekker en had al moeite op temperatuur te blijven. (Die arme transporter). Ik twijfel geen moment en gooi de kofferbak open. De tassen gaan erin en we vertrekken richting Vollenhove.

Onderweg stoppen we 2 keer om de nodige behoeften te doen. Als snel gaat het gas er weer op en het asfalt vliegt onder ons door. Naar iets meer dan 1 uur rijden komen we aan in het dorp Vollenhove. De bekende parkeerplaats op het bedrijf terrein word ons toegewezen en kort na ons parkeert Dave ook zijn royale stationwagen. Hierin zitten de overige club helden, Susanne en Thijs. We groeten elkaar en gaan richting het sport gebouw voor het shirt en de bekende overheerlijk snert-bon. En ja hoor wie komt er als laatste aan: Dagjes Papa Rick ook in een grote stationwagen maar dan wel met wat jeugdleden bij zich.

Bij het ophalen van de shirts komt mijn YOLO maatje Alex aan rennen met goed nieuws. Hij is 3de geworden bij de jeugd en is al lang klaar. Er word hier en daar een BOX uitgedeeld en we gaan ons aankleden voor de run. Bart en Mark staan al omgekleed in RUC tenue en starten om 11.35. Peter en ik kunnen nog effe rustig aan doen want ons startschot valt om 12:00 in de laatste RUC groep. Ook Glenn, die grote enge gast van het mooie stukkie tekst van mijn 030 vriend Micha is aangekomen en start tegelijk met Peter en mij.

Ik ga warmlopen buiten en het voelt een beetje raar ,normaal zijn de runs tog altijd op zondag….. ?? Maar goed tis mooi zaterdag en ik denk dat kan ook wa dus KWW. (kieken wat word) Ik had me vooraf al een beetje ingelezen op de hindernissen maar had er geen idee bie. Kadootje, kliften loop en de poelsema paddelstoel zeiden me niks.

Het start schot valt om 12:00. Ik zet de stopwatch aan vertrek. Ik zie wat ouwe clubgenoten uit Oldenzaal het water inspringen ipv het balkje te gebruiken en doe het zelfde. De run begint nat!! en best pittig. Ik krijgt op een kort stuk gelijk mooie hindernissen en daardoor werd de toon snel gezet. Gelijk na onze splitsing van de volle afstand besluit ik te gaan genieten van alle mooie komende hindernissen. Al snel blijkt dit een goeie keus want er zitten paar flinken stukken door het koude water bij.

Vol gas een lach op mijn gezicht ga ik er zonder moeite in. De fotograaf schiet een paar mooie plaatjes en bedankt me voor het lachen. Ik kom aan bij hindernis 21 de grote water oversteek. Het begint aardig lastig met een soort van pallet/loop klim vanuit het water, over een platonboot en dan met apenhangen heel laag door het water naar de overkant. Hier werd je dus helemaal nat!! en rap koud. Aan de overkant verteld ik de jury leden dat het een mooie hindernis was. Zei bedanken mij en melden dat ik de eerste ben die dat vond. Dit gaf me een onwies goed gevoel en met diezelfde glimlach knal ik door de kadoelerbos combi en het hordebosje.

Aan deze zijde van het kanaal hangen echte Ruc hindernissen en weet dan ook wat overige deelnemers in te halen door mooi te lopen en de hindernissen rap te bedwingen. Iets verder op blijkt dat we een hindernis mogen overslaan omdat deze niet meer in orde is. Ook zoiets kan mooi zijn. Al zeg ik dat nooit!

De bekende kadoeler kraan hindernis nadert en deze pak ik zonder moeite. Het is overal vrij rustig in de hindernissen, ik had wel anders gedacht omdat ik tog in de laatste start groep zat. Ook staat er weinig publiek. Onderweg denk ik nog steeds wat een mooie run en waar zijn die andere clubhelden tog…. Tijdens deze gedachten komen de kromme steeg combi en zuurbeek net onderlangs voorbij en gaan bijzonder vlot. Ook leuk en origineel was het ouwe schuurtje met een paar touwen en netten combi erin.

Onderweg naar het boogschieten hoor ik in de verte de spreker al. Voor mijn gevoel zit ik dus niet ver van de finish af. De gaskraan gaat daarom een stukje verder open en veno verder door de wetlands, hier passeer ik club held mark die het overigens goed maakt! Ik moedig hem nog wat aan en vervolg de laatste hindernissen. Aan de rand van het dorp word ik verzocht mijn mooie grote vriend (de balk) mee te nemen. Geen probleem roep ik nog, met plezier!

De laatste 3 hindernissen nog met mijn houten vriend en dan hakken. Aangekomen bij het houthakken tref ik de eerste wachtrij. Als snel ben ik aan de beurt en neem plaats naast club held Niels K. Die kort voor mij is gestart met hakken van zijn vriend. Na 4 min hakken is het klaar. MOOIZO roep ik en roep nog naar Niels kom op, een paar goeie klappen en je bent er!!!!! Club held Bart staat te wachten om in het water bij de eind hindernis te gaan. Ik spring erin en bulldozer door deze laatste combi. Hier hangen vele ruc-ers te rusten maar ik ga in een keer door.

Het laatste touw, nu voel ik ook wel de verzuring komen, ik hoor mijn naam en nr door de volle hoofse luidsprekers en doe nog een keer het gas erop. Boven op de balk roep ik YOLOOOOOOOOOOOOOOO en daal sierlijk af om de bel te luiden en te finishen. Ik stop de stopwatch en mijn eindtijd is 2uur 16min 05sec .Hier staat Dave op mij te wachten Die mij overigens voor gek heeft verklaard. Ik Ben super tevreden en blij van de run geworden, en dat heeft menig mens bij de finish gemerkt. Er word nu nog steeds in het dorp over nr 605 gesproken 😉

Ik had voor de snelste RUC loper van onze club een kleine prijs mee genomen. Naar dat we alle startijden bij de live uitslagen via mobiel hadden gecheckt mocht ik zelf naar huis met deze heerlijke prijs. In de auto genoten we allen van de toffifee. Terugkijkend en evaluerend met mijn club helden vonden we het allemaal een mooie survival run. Iedereen was tevree en voldaan. Op Naar de volgende en eerstvolgende training! Aju!

Tim