4 en 5 oktober, Michel Schuurman en Gert van de Braak
Hindernis één: Reis door Azië was door toeval een week naar voren geschoven, hierdoor net op tijd terug om mee te doen met de VC.
Hindernis twee:, mijn vaste teammaatje Ries vond het nodig om 4 weken door Nepal te trekken (erg gaaf)., maar wat nu.
Michel Schuurman wilde deze ouwe man wel op sleeptouw nemen en zo kon de (korte)voorbereiding beginnen, voor weer een geweldig mooi opgezette Veluwe Classic.
Op vrijdag avond melden voor de (strenge, maar met glimlach) materiaal controle door Lisette en de briefing van Harm, even nog de slaapzak in en we kunnen weg om 04.00uur.
Proloog: De kaarten met CPs (checkpoint) zaten op het gebouw vast en mochten niet mee, dus ieder van ons drie coördinaten onthouden en hopen dat je er niet één vergeet. Strategie eerst de verste punten dan de punten bij de basis, dit ging vrij goed , nog een extra check voor CP 2 en we hadden ze, nu kregen wij de kaarten en konden we de coördinaten intekenen, ook dit ging vrij snel.
Etappe 1: op de ATB via het binnenveld richting Rhenen, de brug over en de Betuwe in, via de dijk (oppassen voor de schapen)naar het eiland van Mourik, alle CP’s waren goed te vinden, het tempo lag voor mij net wat te hoog om lekker in mijn ritme te komen, dan maar in het wiel van Mich , aankomend bij het CP blijken er nog een aantal teams dit voorbeeld gevolgd te hebben waardoor er een behoorlijk treintje was ontstaan, de CP hing in een ietwat gladde paal waar je half in moest springen en met wat behendigheid het gaatje in je kaart moest knippen, snel knippen en weer weg, hierdoor is het eerder ontstaande treintje ontspoort en kunnen we weer alleen verder.

De fiets wordt bij Mourik vervangen door de kano, punten weer intekenen en varen maar, het is nog steeds donker maar het is prachtig weer dus genieten. Na een 100 meter varen lopen we vast, dus hier beginnende de natte voeten al, uit de boot stukje slepen en weer varen, alle punten worden opgehaald.
Met de kano weer op het droge , starten we met een rondje door de touwen. Vervolgens een loopetappe (hier werd de navel ook nat). Goed op schema en met alle punten op zak, besluiten we om de bonus punten bij het kano varen niet te doen. Belangrijk was om alle etappe’ s en alle CP’s, binnen de deadline te halen en als er tijd over is maximale bonus punten binnen te halen.

Wij krijgen een nieuwe kaart met coördinaten voor de fietsetappe, intekenen en weer op pad richting het pondje bij Amerongen, hier kunnen we nog net aan boord voordat hij vertrekt.
Na het intekenen (op de pond) van de punten voor een latere loopetappe, stormen we weer van de boot, hoor ik Mich nog roepen is de CP geknipt, wow dit was elk team op de boot door de hectiek vergeten, snel terug anders is het weer een verloren kwartiertje.
Aangekomen in Amerongen starten we met een mooie run @ bike etappe over de heuvelrug, deze eindigt bij het Leersumse veld waar we met de loopetappe gaan starten.
Ik heb de coördinaten en omschrijving, vraag aan Michel heb je de kaart?, OEPS dat was even schrikken, deze zat nog op de fiets die we hadden achtergelaten bij de start van Run&Bike.Na wat overleg bij de controlepost kregen we een nieuwe kaart (Elwin bedankt) jammer van de al eerder ingetekende punten (moest weer opnieuw) maar we konden verder.
Het eten en drinken gaat goed, de sfeer is perfect, alle CPs nog binnen, prachtig weer in een mooie omgeving ,dus genieten.
Na de loop etappen weer Run Bike terug naar Amerongen , daar nog snel even bij de hockey de bidons vullen en weer op de fiets richting Bennekom/Ginkels hei. Ondertussen ook al wat bonus punten mee kunnen pakken.
Aangekomen krijgen we de coördinaten voor weer een behoorlijk stukje lopen (18 km incl. bonus), de stramme benen gaan niet meer zoals in het begin maar daar hebben de meeste teams last van, dus langzaamaan weer dribbelen voor zolang het gaat. We besluiten om ook de bonuspunten op te halen, deze liggen behoorlijk uit koers, maar na wat gekruip door een modderig tunneltje weten we ze te vinden en kunnen terug.

Nu nog een korte fietsetappe die zonder problemen verloopt, moeten we aan de hand van een luchtfoto nog 6 CP ophalen rondom de start locatie, dit lukt na wat klim en kruipwerk. Nu nog even boogschieten, dit doe Michel prima waardoor we naar de laatste Special Task moeten.
Nog één CP hadden we nodig, laat die net op de 20 ste verdieping van het naastgelegen flatgebouw liggen, geen probleem als je de lift mag gebruiken maar dat was natuurlijk niet de bedoeling.
Met lege benen dribbelen we naar de Finish vlag, mooi voor de deadline zijn we binnen, en met een uiteindelijk 14e plek kunnen we goed tevreden zijn.
Michel bedankt voor je gezelschap, het scherpe coördineren, rare vragen?, snelheid etc.
X-Bionic Veluwe Classic bedankt voor de fantastische mooie race, warme douche heerlijk eten, en natuurlijk de bronzen koe
Werd nog even in het zonnetje gezet door Harm (hij weet wel hoe die een ouwe man blij kan maken) door als enige alle edities van de VC gedaan te hebben mocht ik de bronzen koe in ontvangst nemen, dank daarvoor, hij staat op de schoorsteen mantel

Gert