Afgelopen zondag zijn we met een flinke delegatie van onze trainingsgroep op bezoek geweest bij Outdoor Valley. Met circa twintig leden volgden we de survivaltraining van Willem Stad.

Na een paar kilometer inlopen samen met een grote groep leden van Outdoor Valley (ze hebben daar 150 leden!), volgde de warming up op een winderig grasveld. Vervolgens werd de groep opgesplitst en kon Fit apart verder naar het eerste trainingsbos. Willem en zijn maatjes hadden hun fantasie de vrije loop gelaten en fantastische hinernissen gebouwd. Vele combinatiehindernissen en ook voor ons nieuwe varianten op het bekende concept van apehang en swing over passeerden de revue. Na zo’n slordige 30 hindernissen was het weer tijd voor een stukje rennen, waarbij we even naar boven gingen om vanaf de skiheuvel van het uitzicht te genieten. Zo’n klimmetje doet het goed, ik voel mijn benen nu nog!

Aan de andere kant van de heuvel lag hindernisbos 2. Ook hier weer vele combinatiehindernissen, waarbij verschillend over vieze stinksloten. Om de watertemperatuur te testen sprong Michel H. erin en tot ieders vermaak, was het maar 5 cm water en ruim een meter zwarte drab! Fotograaf Vincent heeft dit mooie moment vastgelegd. Zo’n test door 1 Michel is natuurlijk niet volledig, dus vervolgens gind ook Michel V. de sloot in en ook hij ondervond dat de verhouding water/modder niet helemaal volgens verwachting was.

Na een kleine 3 uur trainen mochten we gaan genieten van een heerlijke warme douche en was het nog even gezellig napraten. Het was een training om zeker nog eens te herhalen!