door Harm

De zolder is nu nog één grote bende, maar de kisten en tassen zijn gepakt. Nu wordt het nog de grootste uitdaging om morgenavond alle spullen in de auto te krijgen, zodat we donderdag op weg kunnen. Het  hoofddoel wat betreft het sporten van dit jaar staat voor de deur. Het reisdoel is Buis-les-Baronnies, waar de uitvalsbasis voor de Raid in France 2011 is.

De Raid in France is één van de Worldcup races en daarmee een kwalificatiewedstrijd voor het WK. Bovendien is het WK 2012 toegekend aan deze wedstrijd en stiekem hebben we daar wel een beetje onze zinnen op gezet. Maar nu komt het vooral neer op vijf dagen non-stop racen in de Drome en Vercors.

Een volledige X-Bionic team konden we dit keer niet op de been brengen, maar Lisette en ik hebben twee goede team-maatjes gevonden: Dolf Duivenvoorden en Wout van Hoof. Voor beiden is het de eerste keer dat ze zo lang gaan racen, maar we hebben duidelijk dezelfde doelstellingen: finishen en 5 dagen genieten. Wat dat betreft moeten we realistisch zijn, op dit hoofdpodium van het adventure racen zal dat voor ons waarschijnlijk het hoogst haalbare zijn.

Het parcours is zo’n 370 km lang, wat op zich niet veel lijkt. Op de website geeft de organisatie echter al een paar hints, waarin vooral de woorden ‘maquis’, ‘no trails’ en ‘carrying bikes’ opvallen. Dat belooft veel langzame kilometers, geploeter door het struikgewas en bovendien zijn de bergen in de Vercors serieus hoog. We zullen voornamelijk aan het hardlopen, mountainbiken en kanoën zijn, afgewisseld met klimsecties, canyoning en caving. Genoeg om van te genieten dus…

Tijdens de race krijgen we een GPS-zender mee, dus als het goed is zijn we live te volgen via deze link.
Hopelijk gaat het deze keer wel werken, want de betrouwbaarheid van deze systemen laat nogal eens wat te wensen over. Verder zullen we proberen jullie via onze website (www.teamxbionic.nl)  op de hoogte te houden, al zal dat zeker tijdens de race niet onze hoogste prioriteit hebben. 

Zondag starten we… Donderdagmiddag moeten we klaar zijn… werkze volgende week, wij gaan lekker buiten spelen!!
groeten, Harm