De Groene Schuur in Zeewolde gaat op 26 mei 2012 een groot sport evenement op zetten in de bossen rondom de Groene Schuur en camping RCN. Het doel hierbij is om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor het goede doel, in dit geval Kika.

De Groene Schuur is een jongerenvereniging die volledig door vrijwilligers wordt gerund. Daarbij organiseren wij om de week een feest in ons clubgebouw aan de Dasselaarweg te Zeewolde en hebben wij op verschillende momenten in het jaar grote thema feesten. Het grootste ‘oud en nieuw’ feest van Zeewolde, ook wel ‘New Years Eve’ genoemd is daar een mooi voorbeeld van. Met dit feest trekken wij jaarlijks 1250 mensen aan.

Echter willen wij ons wat meer op sport gaan richten, zodat wij meer kunnen betekenen voor de jongeren in en om Zeewolde. We kwamen toen op het idee om een sport evenement te organiseren voor een goed doel. Omdat wij een vereniging zijn voor en door jongeren wilden wij een doel wat voornamelijk met kinderen te maken heeft. Dit bracht ons bij Kika. Kinderen die op zo’n jonge leeftijd deze ziekte krijgen kunnen nauwelijks nog genieten van het leven en zullen vaak niet weten hoe het is om te kunnen sporten, feesten en van het leven te genieten. Daarom vinden wij het belangrijk dat dit goede doel zoveel mogelijk geld krijgt om onderzoek te doen naar deze ziekte, zodat het in de toekomst beter bestreden kan worden en ook die jongeren kunnen gaan genieten van het leven.

Een toepasselijke sport bij dit goede doel is een survivalrun. Dit is een zware tak van sport waarbij deelnemers over ontzettend veel doorzettingsvermogen moeten beschikken. Dit symboliseert wat zieke kinderen ook meemaken en hangt samen met het feit dat zij moeten vechten om te overleven om zo de eindstreep te halen.

Een survivalrun is een sport waarbij deelnemers hardlopend over een parcours verschillende natuurlijke hindernissen – zoals sloten, duikers en moerassen – en niet-natuurlijke hindernissen moeten overwinnen. Hierbij moet veel worden geklommen en geklauterd, komt er veel kracht en souplesse bij kijken en moeten deelnemers, zoals ik al aangaf, over ontzettend veel doorzettingsvermogen beschikken. Dit is een geweldige tak van sport welke in de omgeving van Zeewolde nauwelijks voorkomt.

Het leek ons als Groene Schuur daarom erg leuk om een survivalrun te organiseren waarbij de opbrengst wordt geschonken aan Kika. Ook kunnen mensen op de dag zelf geld doneren voor Kika en zouden mensen zichzelf kunnen laten sponsoren om zo nog meer geld voor dit goede doel binnen te halen. Aan het eind van de dag zullen wij het compleet verzamelde bedrag overhandigen aan Kika en zo de dag afsluiten.

Wij proberen voor dit sport evenement ongeveer 500 deelnemers aan te trekken uit heel Nederland. We hebben nu ruim 100 inschrijvingen dus we zijn goed op weg.

De organisatie van de Survivalrun Zeewolde bestaat nu uit 17 mensen. Het gehele bestuur van de Groene Schuur is hierbij betrokken, evenals een aantal externe mensen. Wij zijn op dit moment druk bezig met alle voorbereidingen. Daarbij kunt u denken aan het aantrekken van sponsoren, het werven van deelnemers en vrijwilligers en het uitzetten van het parcours.

Deelnemers kunnen zich vanaf nu inschrijven via www.survivalrunzeewolde.nl. Voor €17,50 per deelnemer kunt u kiezen om deze survivalrun individueel, als koppel of als viertal te lopen. Het parcours bestaat uit een route van ruim 4 kilometer en één van ruim 8 kilometer. Deelnemers kunnen zelf bepalen welke route ze lopen. De individuele categorie van het 8 kilometer parcours kan rekenen op leuke extra prijzen. Wij dagen daarom ook iedereen uit om zich voor deze categorie in te schrijven, aangezien deze het zwaarst is.

De opbrengst van dit evenement wordt aan het eind van de dag geschonken aan Kika middels een symbolische cheque. Voor meer informatie kunt u terecht op onze website: www.survivalrunzeewolde.nl

 

 

Marcel Noordegraaf

Hoofd organisatie Survivalrun Zeewolde