Dit jaar heb ik me ingeschreven voor het BSC-klassement voor Survivalrun. Helaas telt de run in Udenhout niet mee, maar het lijkt me een leuke generale repetitie.

Enthousiast ga ik vroeg op pad;  ik wil het helemaal netjes doen met warmlopen en het strategisch eten van een banaan “elwinstyle”.  Mijn eerste hindernis enkele minuten na vertrek uit IJsselstein; file. Een volgend obstakel is dat de brug bij Gorinchem is afgesloten. Gevolgd door een verrassingsonderdeel; omleiding over Rotterdam. Bij de volgende hindernis is het druk, waardoor ik aanzienlijk wat tijd verlies. De rondweg om Dordrecht staat vast. Twee uur later zie ik het einde in zicht, maar het laatste stukje wordt ik opgehouden door mensen die in de rij staan voor de Efteling vanaf de snelweg. Ik zie de tijd voorbij vliegen. Om tijd te sparen, ga ik me alvast achter het stuur om kleden.. Dan komen de finishborden in zicht “Udenhout”, maar de jaarmarkt in de gemeente ervoor maakt het me lastig. Eindelijk, ik zie de grote hindernis in de kranen boven het water. 13.00u *piep* mijn starttijd gemist. Plots brengen 4 klaarovers me  prompt tot stilstand. Een fotograaf maakt een foto van ze in actie. (In de auto vindt een ontploffing plaats) Na een rit van ruim drie uur (wat drie kwartier zou moeten zijn) sprint ik naar de start. Mijn ouders hadden al gevraagd of ik een latere starttijd kon krijgen, helaas het is maar een recreantenwedstrijd..

Ik mag starten wanneer ik wil, maar moet wel zelf klokken. Om 13.15 hol ik  de startlijn over en neem lopend mijn wedstrijdshirt en polsbandje aan van mijn ouders..  De eerste hindernissen gaan lekker, maar bij nummer 4 mag ik wederom in de rij aansluiten. Oja, een recreantenwedstrijd.  Gelukkig was het een leuk parcours en een gezellige wedstrijd met lekker weer. En heb ik ondanks het regelmatige wachten toch nog een aardige tijd gelopen (min een kwartier)…..

Lisette