verslag door Rogier Thomas

Om met de vergelijkbare woorden van het vorige verslag te starten: De dag in Leeuwarden begon al heel erg NAT.

De gehele reis vanuit onze regio, de rit door De polder en eindbestemming naar het recreatie terrein waar deze 15de survivalrun zou plaatsvinden, heeft ‘t alleen maar geregend. Je verwacht dan dat ook eens ophoudt, maar nee, alleen maar meer gedurende de ochtend! Deze regio heeft uiteindelijk danook 72 MM neerslag gehad.

Wij; Han & Rogier zouden in de BSC competitie starten om rond 11.00. Na wat inlopen en moed inpraten of je er verstandig aan doet met deze weersomstandigheden aan zoiets mee te doen, starten we ieder in aparte groep van een 10tal atleten.

De eerste hindernissen waren eenvoudig te noemen maar wel direct doorweekt door ons in modder & heuphoogte gevulde sloten, te laten spelen.

Na vrij snel een drankpost tegen te komen en positieve geluiden van: jullie zijn al ver…,zag ik het steeds meer de lol ervan in (blijkbaar zorgt het tikken van regendruppels op je hersenpan er toch voor dat er endorfine wordt aangemaakt..)
Na goed halverwege in de run te zijn, zag ik de bekende ‘straat van hindernissen’. Ik begon steeds meer te merken wat de extra belasting van natte kleren, koude huid en ’t soms te roekeloos nemen van hindernissen, voor je betekent. Het was dus tijd om scherp te blijven, geen onnodige fouten maken en snel doorgaan voor uiteindelijke warmte!  Dit gezegd te hebben, is het net gelukt met behoud van ’t bandje maar met de ergste verzuring in onderarmen ooit. ’s Avonds waren de afvalstoffen nog altijd niet verdwenen uit deze moedige maar ook zo gehaverde armen!

Vervolg hierna op karakter, veel lopen wat mij goed ligt en dan de boom..stam.Ik dacht dat teak niet in NL groeit…toch. Dit was een stam met diameter van minstens 30 CM en nog keihard. Toch gelukt na enorm veel hak & zaag slagen en vervolg naar de eindhindernis om deze run succesvol af te ronden. Gelukt met een tijd iets onder de 2 uur en Han daarin zo’n 10 minuten sneller. We waren beide enorm opgelucht, trots en analyseerde direct waar meer op getraind moet worden. Blijft aan je knagen als je zo afziet en direct plan te vatten om dit de volgende keer te voorkomen!

Rest nog te zeggen: prima run die met droog weer zeker goed door een gemiddeld ervaren survivallaar, kan worden gelopen.

Verder dank aan de goede organisatie & vrijwilligers die echt de hele dag in regen en kou hebben gestaan. Enige minpuntje van ’t geheel, zijn de douche gelegenheden. Die kunnen gek genoeg nooit voldoende of met het bekende warme water, beschikbaar zijn.

Nu bijkomen, aankomende periode doortrainen en op naar de 2e BSC run!

Gr, Rogier