door Mark van Zeijl

Op 8 juni was het weer zover, we gaan met de survival jeugd op kamp. Dit jaar hebben we een mooi terrein gehuurd in Wanneperveen, in het natuurgebied van de Belterwijde. Voor de nacht stonden tipi’s klaar, overdag een mooi en vrij gelegen kampeerterrein.

Zaterdag begon met een training op het terrein van de trainingsgroep van Vollenhove. Na een pittige training hebben we als dank trainer Jenneke in een fraai Fit Zeist T-shirt gehesen. Na de lunch volgde een spelletje vlag veroveren. Zelfs ouders hebben fanatiek meegedaan, Annemarie heeft zelfs haar enkelbanden opgeofferd voor de overwinning. Vervolgens mocht de jeugd, evenals enige enthousiaste ouders, een kort survival parcours rond het kamp terrein doorlopen. Iedere ronde leverde een beloning op.

Na het avondeten ging de wind eindelijk liggen en konden we een kort rondje zeilen. Na het vallen van de nacht was het survival parcours omgebouwd tot speurtocht en moest de jeugd in koppels letters zoeken. Een aantal zoekenden dacht met laarzen de voeten droog te houden, maar aan de soppende geluiden te horen is dat niet gelukt.

Zondagochtend werd er gestart met opnieuw een aantal rondjes over het survival parcours als opwarming. Na een korte lunch met warme hap zijn we in de boten gestapt voor een rondje zeilen en punteren. Bij dit rondje moest een tiental ballonnen worden gezocht. Met de cijfers van de ballonnen moest vervolgens een woord worden gepuzzeld. De oplossing bleek ‘Punterkamp’ te zijn.

meer foto’s!

We kunnen terugkijken op een zeer geslaagd weekend, mede door de inzet van de organisatie. Met name Ries en Eric mogen we in het zonnetje zetten voor het bedenken en opzetten van de activiteiten.