niels-martin

Zondag 3 juli stond als seizoensafsluiting de Fit Survival Adventure Race weer op het programma, met aansluitend de bbq.

Die ochtend vroeg stonden 20 teams aan de start, die na een rondje rennen rondom de atletiekbaan en het zwembad en 3 combi’s in ons trainingsbosje op zoek mochten naar de kaart voor de eerste etappe van deze inmiddels roemruchte Adventure Race. De Checkpoints waren ingetekend, dus het was even de slimme route bedenken en gaan! De checkpoints waren opgehangen op de beroemde locaties van het Zeisterbos: de kozakkenput, de pyramide van Austerlitz en het tunneltje bij de schaapskooi.

Vanuit de kanoverhuur in Odijk ging het verder met run-step-run naar Houten, naar de Rietplas, waar we een serie specialtasks (indianenbrug, diverse malen de brug op klimmen en een apehang) kregen in, en op het water. Wat was ik blij dat ik mocht zwemmen!

Daarna weer met run-step-run terug naar de kanoverhuur, waar we verder mochten met de kano. De checkpoints voor de kano waren zo opgehangen dat je er niet rechtstreeks naar toe kon varen…. Een sloot bij een boerderij, waarvoor je eerst onder een te laag bruggetje door moest. Voorbij een stuw op de Langbroekerwetering en het laatste op de Singel in Houten, waar zelfs de kano niet onder de bruggen door kon…..

Terug bij de kanoverhuur kregen we de kaart voor de laatste etappes. Nog drie checkpoints, die Martin en ik supersnel hadden gevonden. Met als gevolg dat we om 4 uur bij de finish hadden en dus nog een uur voor de 3 bonuspunten! Twee bonuspunten hebben we opgehaald, meer zat er niet in met de krampjes en opspelende knieklachten.

Al met al was onze prestatie goed genoeg voor een mooie zesde plek! Tijdens de bbq scheen de zon volop en werden prijswinnaars van de race, van het FSC en twee Nederlands kampioenen letterlijk en figuurlijk in het zonnetje gezet!

Niels