Weeze even één grote stormbaan 

Dinsdag, 07 aug 2007 – WEEZE – Spetteren door heuphoge waterplassen, klauteren over hoog opgestapelde hooibalen en kruipend door lange rioolbuizen: dat is de Fisherman’s Friend Strongman Run, die volgend jaar april voor de tweede keer wordt gehouden.

Uit een lange rij van 120 gegadigden is onlangs Airport Weeze uitverkoren als locatie voor die Schlammschlacht, zoals die funwedstrijd door de oosterburen wordt genoemd. Het moet op zondag 13 april een groot spektakel worden op het vliegveld. De organisatie verwacht 5.000 deelnemers en 25.000 toeschouwers. Op het grote terrein rond het vliegveld – vroeger een Amerikaanse legerbasis – wordt een parcours van 7 kilometer uitgezet, dat de deelnemers twee keer, zo snel mogelijk, moeten afleggen. 

Onderweg moeten zij ruim twintig hindernissen overwinnen. Zij lopen dus een soort lange stormbaan. Rond het vliegveld bevinden zich vele natuurlijke barrières, die van pas komen voor het klauter- en modderspektakel. Maar net als in februari in Münster, bij de eerste uitvoering van de Strongman Run, zullen er ook kunstmatige hindernissen worden gebouwd met indrukwekkende namen als Römerwall, Loch Nass en Hügel der Wahrheit.

– Meer info en inschrijven:

www.fishermansfriend.de