door Helga
Afgelopen zondag was de 15e Q-man Toer. Ik had er al veel over gehoord maar nog nooit aan meegedaan. Samen met Vincent, Johan en Rick heb ik ons ingeschreven als team Fitje Zeist.

In alle vroegte rijden we richting De Heurne, waar ze zelfs nog aan het opbouwen zijn. Al snel begint het drukker te worden en vele bekende gezichten komen voorbij. Inmiddels is ook het team Banaan gearriveerd met Tim, Dave, Jeroen en Rick. Ja, Rick heeft er zin in, hij gaat in beide teams meelopen! We zijn vroeg, dus we gaan even het parcours verkennen. Nou dat belooft wat, fijne laantjes en alles kort op elkaar.
Om 10 uur gaat de eerste groep van start met Dave, met een enorme sprint rent iedereen weg. Een kwartier later is ons team aan de beurt, Johan start als eerste. Als een volleerd RUC-er zou dit toch appeltje eitje moeten zijn. Maar nee niets is minder waar, volgens mij is Johan zenuwachtig! Hij heeft zelfs zijn schoenen vergeten en heeft nu de schoenen van Vincent aan. Voordat Herbert Luimes het startschot kan geven is de 2e groep al weg. Johan gaat er als een speer vandoor, het eerste stuk van het parcours kunnen we meelopen. Tot de waterhindernis en dan moet je alleen verder.
Rick start als tweede en staat ongeduldig te wachten of Johan al in het zicht is. Daar komt Johan aan, helemaal kapot en met gigantische volle onderarmen. Dat valt toch zwaar tegen! Rick gaat flitsend door het parcours alsof het niets is.
Na Rick is het mijn beurt, ik neem het hesje over en ga er vandoor. Na een paar hoge swingovers kom ik uit bij het kajakken, altijd weer een kunst om de kajak recht te houden. Pfff Dan de waterhindernis langs de start, onder de brug door naar de banden sleep. Dan krijg je een prachtig laantje!! Onder aanmoediging van Vincent en Johan ga ik er door heen. Het is echt pittig, de onderdelen zijn zwaar en kort op elkaar, voor een loper als ik geen tijd en meters dus om te herstellen. Ik mag al sneller dan verwacht een boomstammetje meenemen, maar ik moet nog even wachten met hakken want er hangen nog een aantal hindernissen op het parcours. Dan mag ik eindelijk aan mijn favoriete onderdeel beginnen, hout hakken!! Maar ik heb geoefend, dus dat stammetje is redelijk snel gekapt. Op naar het laatste laantje met o.a. 3x een lange apenhang achter elkaar, pittig voor de onderarmen!!
Bij de eindhindernis staat Vincent al te trappelen van ongeduld om het hesje over te nemen. Rick is ondertussen voor het andere team van start gegaan en Vincent heeft de achtervolging ingezet! Gedurende het parcours weet Vincent Rick in te halen maar verspeelt uiteindelijk zijn voorsprong bij het laatste laantje. En je zult het niet geloven maar zelfs Vincent heeft het echt zwaar, hangend in de hindernis en geen glimlach te bekennen!!
Na afloop zitten we met z’n allen lekker in het zonnetje na te genieten van deze super leuke dag. Het was een korte run, maar echt enorm zwaar voor de onderarmen. Ik vond het leuk om een keer mee gemaakt te hebben, thanks mannen!!