Als afsluiting van het survivalseizoen organiseerde Michel met hulp van de activiteiten commissie weer een mini adventure race. De wedstrijdleiding ging uit van een gemiddelde eindtijd van 3 uur.
Om de 2 minuten werd een koppel weggeschoten, die eerst in de hindernissen opzoek moesten naar 7 “woordjes” daarmee kon een zin worden gevormd. Die zin zou dan leiden naar de locatie waar de kaart met checkpoints gevonden kon worden.
Het was gezellig in de hindernissen en van de originele startvolgorde was niet veel over gebleven toen de koppels de kaart hadden gevonden en met de fiets op pad gingen.
Door het Panbos ging het vervolgens naar Fort Rhijnauwen, waar de checkpoint soms alleen zwemmend bereikt konden worden. Het water was heerlijk, dus ik ging zelf met plezier als vrijwilliger te water.
Nabij de jeugdherberg volgde een special task: met een jerrycan gevuld met water langs het bunkerpad.
Waar vorig jaar af en toe een krijtje ontbrak lagen er op 1 checkpoint (bij een bunker) nu zelfs twee krijtjes. De organisatie wilde daarmee vast van het gezeur af zijn.
De finish was opnieuw een special task, een apehang van 60 meter!


Na wat rekenwerk bleek al snel dat Janco met Wodi als snelste waren geeindigd en ook alle checkpoints hadden veroverd. Plek 2 was voor Vincent en Bart, op 30 seconden gevolgd door Gert en Micha.

De pechprijs werd niet uitgedeeld, maar was mogelijk naar Nils (kapotte derailleur) of Petra (enkel verstuikt) gegaan.

De fotoserie vind je hier.