Fit Jeugd in Kootstertille

Trrrriiiiiing, ..de wekker ging wel héél erg vroeg voor een zondag. De starttijd voor de jeugd was om iets over 10, dus we moesten allemaal vroeg uit de veren, want het Friese Kootstertille ligt niet bepaald naast de deur. Gelukkig was de weersverwachting goed, dus dit keer konden we mutsen en handschoenen thuis laten. Met  6 Fit survivaljeugdleden gingen we op weg. De temperatuur was inderdaad oke en het bleef gelukkig droog; een verademing na de koude runs van de afgelopen maanden.

Sigrid, Eva, Jonna, Alex en Rick deden  mee in de JSC-C klasse en Kevin liep de 7 km recreantenafstand. Voor de jeugd was de start  langs het altijd winderige PM kanaal waarbij ze na een korte sprint, onder de brug een swing-over kregen. Daar ging het  voor Alex mis omdat hij in zijn haast het korte in plaats van het lange  touw te pakken had en hij  misgreep. Gelukkig kwam hij als een kat op zijn pootjes terecht maar was wel zo uit balans dat hij achterover viel en  de rest van de wedstrijd last van zijn schouder had. Ondanks deze pech wist hij toch nog de 7e plaats te behalen. Rick liep lekker in zijn eigen tempo de wedstrijd en kwam met bandje en met een big smile over de eindhindernis.  Sigrid, Jonna en Eva  liepen bij de meisjes een prima wedstrijd en werden 5e, 6e en 8e in hun wedstrijdklasse. Na afloop was hun commentaar dat de hindernissen wel wat zwaarder hadden mogen zijn.

Kevin liep voor het eerst individueel een survivalrun, maar ook hij had weinig moeite met de hindernissen want  in een prima tijd kwam hij lachend en natuurlijk met bandje over de finish.

Ook zagen we weer diverse andere Fitters voorbij komen. Annemarie behaalde in de BSC klasse de 2e plaats bij de veteranen en mocht, als trofee, één houten klomp mee naar huis nemen.

Mark die zijn best deed om Joost Velthorst in te halen, voelde onder de brug in de slingertouwen, plotseling zijn schouder uit de kom draaien, maar als een echte bikkel hield hij vast waardoor zijn schouder weer terug op z’n plaats draaide, en wist hij de wedstrijd zelfs nog met bandje uit te lopen.

De muzikanten van de Wodkapel deden onderwijl hun best om te laten zien dat ze ook in het noorden een prima feestje kunnen bouwen.

Al met al weer een mooie wedstrijd; op naar de volgende,dit keer bij Fit zelf. 

Tot zondag allemaal,

Folkert van den Berg

Foto’s