Donderdagavond rond een uur of 8 werd het startschot gegeven voor de Grontmijloop. Ditmaal was het een sponsorloop voor het goede doel. Grontmij betaalt voor iedere deelnemer voor iedere gelopen kilometer 5 euro voor het kinderkankerfonds, KIKA. Door de grote deelname vanuit de survivalgroep zal Grontmij zijn winstprognose dit jaar wel moeten bijstellen! Volgens de laatste cijfers kende de loop zo’n 160 deelnemers die ondanks de regen hebben meegedaan.

Al direct bij de start manifesteerden zich 7 survivalaars bij de eerste 10. Elwin had er zin in, mogelijk moest hij nog wat frustratie kwijt naar aanleiding van de avonturen in Polen. Hoe dan ook hij dook als eerste het bos in, snel gevolgd door twee Grontmij’ers, daarna Kees en vervolgens ondergetekende. Dit was zeg maar een moordend tempo en al snel liet ik Timo voorbij gaan, daarna Bart en Mark, en ook Harm zette mij weer even terug op mijn plek. Na de eerste ronde (van de vier) kreeg Harm het even met een hond aan de stok, tenminste dat dacht hij, de hond dacht van niet. Elwin kon na 1 rondje zijn plas niet meer ophouden, en toen hij dan even stopte bij een mooi nog niet volgroeid boompje bleef hij net zolang plassen tot hij er zeker van was dat hij buiten de prijzen zou vallen. Alex en Josee zaten continu niet ver achter mij. En Jessica, Jeffrey, Alexandra en Petra kwam ik verschillende keren tegen. Dat was wel mooi met dit parcours: het was zo bochtig, dat je een aardig overzicht had en elkaar telkens tegen kwam. In de derde ronde passeerde ik Keti. Ze was erg goed bezig en vergulde mij met trots. Ga maar na, ze gaat nooit hardlopen en loopt wel mooi die 5 kilometer wedstrijd uit!

Bij de prijsuitreiking werd Keti naar voren geroepen als snelste dame op de 5 km. Dit bleek een foutje te zijn, maar ze werd wel beloond met een mooie KIKA knuffel. Vervolgens werd Josee naar voren geroepen als winares van de 10 km in een schitterende tijd van iets meer dan 47 minuten! Ook de prestatie van Jeffrey (zoon van Josee) mag niet onvermeld blijven, hij liep 3 rondes (7,5 km) in een schitterende tijd van ongeveer 40 minuten!

De overige uitslagen zullen volgende week volgen, in ieder geval zijn Timo en Kees bij de eerste 5 geeindigd op de 10 km. Ook de winaar van de 10 km hoorde een beetje bij onze survivalgroep. Hij trainde bij Hellas en tot voor kort was Don zijn trainer!

Over het parcours; het waren dan misschien wel 4 dezelfde rondjes, maar wel heel afwisselend. Modderige bosgrond, klinkers, asfalt en keienpaden werden afgewisseld. Er zaten kleine glooiingen in het parcours en scherpe bochten. Het was dus geen eenvoudig parcours, maar wel uitdagend. Gezien de reacties van de survivalaars krijgt deze wedstrijd volgend jaar zeker een vervolg.