Zondag 10 maart werd in Kootstertille het NK TSC georganiseerd. Het was een open NK, waardoor ook niet TSC’ers een gooi mochten doen naar deze prestigieuze titel. Naast het TSC was er ook voor RUC, BSC en JSC een wedstrijd.

‘s Ochtends vertrokken we met een auto vol RUC’ers naar het hoge noorden. Onderweg vertelden de ervaren Kootstertillegangers hoe zwaar het afgelopen jaar wel niet was en welke bijzondere hindernissen ze in 2012 tegengekomen waren. Meestal verdiep ik mij vooraf niet zo in de hindernissen of in het parcours, maar nu kreeg ik toch wel een paar bruikbare tips (dacht ik tenminste).

Ruim op tijd arriveerden we in Kootstertille en namen het 1 na laatste parkeerplekje in. Bij het uitstappen voelden we direct de ijzig koude wind en gingen we in discussie over de kleding. Kees was voorbereid op overnachting op de noordpool en had nog wel een paar reserve mutsen.

Om de 4 minuten werd in kleine groepen gestart met een stalen ring waarmee je een rondje om het voetbalveld liep. Daarna diverse swingovers, ook vanuit het water, alvorens we bij een paalklim kwamen. Deze hindernis noemen we ook wel de gladde paal en dat was deze ook zeker. Heel veel deelnemers trokken hun shirt uit om daarmee een extra aangrijpingspunt te creeren (ik ook) en dat ging wel goed.
Na nog een paar hindernissen kwamen we bij de brug, waar diverse leuke hindernissen waren opgehangen. Voordat we de brug overgingen mochten we eerst met zwaaitouwen naar een net. Aan de andere zijde van de brug ging het vervolgens het terrein van staatsbosbeheer op, eindelijk wat beschutting tegen de gure wind! Op dat terrein volgden verschillende leuke hindernissen elkaar op, waaronder een apehang over een vennetje, met halverweg een net. Nils had mij kort daarvoor ingehaald en zat in dat net toen ik aan de apehang begon. Uiteindelijk kwamen we zij aan zij uit die apehang (en vond Nils mij maar lastig ;-)). Verderop ben ik Nils weer voorbijgegaan bij een hindernis waar je middels twee stokjes en een ring overpakken over een balk heem moest. Nils bleef daarna achter mij, maar wel in de buurt. Pas bij de eindhindernis, waar ik soepel door heen ging, liep Nils echt minuten achterstand op.

In de uitslagen zien we bij het RUC dat Guido keurig op een 30ste plaats is geeindigd, op een half uur na de winnaar. Dennis volgt daar weer 25 minuten achter en was daarmee 2 minuten sneller dan ondergetekende. Nils zat daar weer achter en Kees heeft helaas enkele hindernissen moeten missen.
Bij het NK TSC had FIT geen afgevaardigden, althans die staan niet in de voorlopige uitslagen. Vermeldenswaardig is wel de derde plek van Dave bij de recreanten over de lange afstand!

Helga won het BSC bij de vrouwen en Jonna werd derde bij het JSC-B bij de meisjes. Gefealiciteerd!

Niels