Dinsdagavond 19 juni, klokslag 7 uur heeft een grote groep leden zich verzameld bij het vernieuwde piratenschip aan het Henschotermeer. De activiteitencommissie heeft goed weer geregeld, waardoor natte voeten halen voor niemand een probleem is.

De bekende trimbaan maakte ook nu weer deel uit van het trainingsparcours, maar de gehuurde kajaks en het alternatieve rondje van Vincent en ondergetekende zorgde voor wat afwisseling.

We begonnen met een warming-up op de trimbaan, waarbij meteen wat uitleg werd gegeven, hoe de verschillende onderdelen op zijn survivals uit te voeren. Daarna konden zo’n 12 leden met de kajaks vertrekken voor een ronde rondom het eilandje waarbij men over de bruggen moest, ipv eronder door.

De overige groep vertrok met mij voor het alternatieve rondje. Door het zijterrein en over het zandstrand gingen we richting brug. Net ervoor stonden veel bomen met laaghangende zijtakken, ideaal voor wat optrekoefeningen. Daarna over de brug, dat wil zeggen: het water in, de brug opklimmen en de andere kant er weer af springen. Vervoglens op het eilandje door het zijterrein naar de volgend brug. Ook hier het water in en er op klimmen, maar vervolgens aan de buitenkant van de brug verplaatsend naar de overkant.

Aan de overkant bevond zich een nieuw speelapparaat, waar op een alternatieve manier van gebruik werd gemaakt. Helaas was de doorstroom niet optimaal, waardoor de eerste wel heel erg lang in de hoover moesten wachten!

Opnieuw werd het zijterrein opgezocht, waarbij een omgevallen boom als evenwichtsbalk werd gebruikt. Met een verfrissende duik kwamen we daarna weer uit bij het piratenschip.

Alex had zijn eend vol geladen met allerlei lekkers voor een smaakvolle afsluiting van de training.

Aardig om te vermelden: twee oud-leden (Bert en Diederik) kwamen nog even een kijkje nemen met de fiets.