Afscheid van een RUC-tijdperk

door Kees

Na op zaterdag eerst een warming-up in de fun-run van Zeewolde met enkele dames van de lange-afstand wedstrijdgroep die ik bij een concurende club training geef, was het zondag toch zover. Mijn laatste RUC-run!?
Op de heenweg Bart al wat moed ingepraat voor het epiloog in Harreveld.
Lekker rustig gestart met mijn grote voorbeeld Johan (de King van Zeewolde 2012) in de serie. Deze keer zonder kano’s het eerste water door. Wel met laddertje overpakken (waar Alex helaas al zijn Waterloo vondt; Alex succes met herstel van je knie). Daarna het trainingsbosje in die ik vorige herfst tijdens een vakantietraining nog goed had geoefend. Appeltje eitje dus.
In rustig tempo verder: genieten was het motto.
Sinds vorig jaar hadden de bouwers niet stil gezeten. Extra hindernissen erbij. Geen combi’s maar vooral setjes van 4-5 swingovers ed. bij elkaar. Niet moeilijk maar het tikt wel aan.
Halverwege komt Nils nog voorbij. Super-geconcentreerd dus wil hij me niet kennen. Effe sprintje voorbij maar een crack als Nils laat zich niet opnaaien. “Rustig”in zijn eigen tempo komt hij er weer overheen.
Direct daarna een nieuwe slootcombi. Lekkere slappen touwen zodat je helemaal in het stinkende water hangt. Wel gezellig druk en dan komen er ook nog net de eerste golf TSC-ers eraan. Ruim baan geven dus en 5-10min. wachtten. Na deze “fuik” is er weer ruimte genoeg. Beetje zon, dus weer warmlopen. Lekker rondje maken met stammetje van niks. Korte touwtjes pakken, wasbordje ect. Volop lol op een zondagmiddag.
Ondertussen nadert de kraanhindernis. Die gaat lekker vlot. Onder het 1e netje langs. Handje van concullega en hup op de middenbalk. 2e netje onderdoor. Terug binnen het net door naar boven, catcrawl en weer met 2 droge voeten aan de overkant. Nog 2 neusvegers en de eindcombi. En dan de laatste bel bij de RUC.
Na de welverdiende warme douche nog ff teruggelopen naar de kraanhindernis allerlei toppertjes tegengekomen. Alex strompelend met dikke knie, Dennis en Mich die net deden of ze nog 20 waren. Rick die op 1 km al aan de eindsprint bezig was. En bij de kraanhindernis Janco en Thijs die na een lange dag deze hindernis ook nog “effe” bedwongen. Gelukkig hoorde zij niet bij de vele kabouters Plons aldaar.

Al met al een mooie, uitgebalanceerde run.