Heb je je nog niet ingeschreven voor de op voorhand al legendarische FIT-Adventure Race? Zonde! Zorg dat je het niet mist en meld je vandaag nog aan bij Harm

(Oh ja, in het oorspronkelijke mailtje stond dit e-mail adres ietwat verkeerd vermeld. Mocht je hem dus terug hebben gekregen mail dan nogmaals)

Mocht je niet meer weten waar het over gaat lees dan verder nadat je op de link hieronder hebt geklikt:

Je leest op de website regelmatig wat stukjes over clubgenoten die stad en land af reizen om mee te doen aan Adventure Races en we zien je denken: “Dat wil ik ook!”. Logisch, want het is erg leuk om te doen en in plaats van een luttele twee uurtjes sporten ben je al snel een uur of 6 tot 8 onderweg, dus heb je minimaal 3 keer zoveel plezier. Maar misschien vind je de stap wat groot omdat je denkt dat dat kaartlezen toch wel heel moeilijk is (dat valt reuze mee) of dat je zo lang sporten niet volhoudt (het zal je verbazen dat ook dat zal je meevallen). Daarom organiseren wij, speciaal voor jullie, de allereerste:

FIT – Adventure Race 2007”.

Wanneer? Zondag 28 oktober, ca 10.00 uur tot 20.00 uur (inclusief voor- en afterparty).

Waar? Gewoon in en rond onze vertrouwde kantine.

Wat moeten we doen dan? Lopen (ca 10 km), fietsen (ca 25-30 km) en Kanoën (ca 10 km). Zoals het hoort moet je wel zelf de kortste/snelste/beste weg zien te vinden, met behulp van kaart en kompas. We zullen jullie op een aantal verschillende soorten kaarten trakteren en natuurlijk wordt het parcours her en der opgefleurd met een leuke “special task”.

Dat klinkt leuk! Hoe kan ik me daarvoor aanmelden? Zoek vanavond bij de training een teammaatje, verzin een teamnaam en schrijf je samen in door een mailtje te sturen aan harmbartholomeus@hotmail.com, liefst met iets als “Fit AR” in het onderwerp. Doe dit zo snel mogelijk, want we willen het aantal teams voorlopig beperken tot maximaal 20.

Nou, dat zal me een lieve duit kosten… Nee hoor, het kost je als FIT-lid helemaal niks! Maar goed, je moet natuurlijk nog wel steeds zelf lopen…

Gratis? Krijgen we dan wel wat broodjes knakworst en warme soep bij de finish? Vooruit dan…

Dan houd niks me meer tegen! Wat heb ik zoal nodig? Ook bijna niks. Natuurlijk trek je je sportkleren aan en neem je een fiets mee. Dit kan het beste een mountainbike zijn, maar het fietsparcours is zelfs met de huis-tuin-en-keuken-fiets-met-kinderzitje te doen, al zullen er wel een paar hobbelige stukken in zitten. Verder handig: een rugzakje met wat sportreepjes, drinken, jasje en eventueel een mobiele telefoon (waterdicht opgeborgen). Ook een kompas is handig, maar als je deze niet hebt kun je er ook één van de club lenen. Geef dit dan wel even aan bij je aanmelding. Verder is een pen noodzakelijk om punten in te tekenen. Een kaarthoekmeter kun je van ons lenen, maar je mag natuurlijk ook die van jezelf gebruiken.

Maar, uhm… kaartlezen… kan ik dat ook? Als er belangstelling voor is geven we voor de start nog wat instructies over het intekenen van punten en het gebruik van je kompas. Je kunt ook een mooie handleiding over het oriënteren vinden op www.narb.nl onder het kopje “Informatie”.

En wat valt er dan te winnen? Nou, de race natuurlijk… en eeuwige roem…

Voor vragen en/of opmerkingen, vraag het ons gerust.

Harm Bartholomeus

Elwin van der Gragt