De duatlon is terug. Na afwezigheid van zes jaar is weer tijd voor een duatlon. Op zaterdag 13 oktober om precies 11.00 uur start de eerste ATB in de inmiddels 7e Fit duatlon.

De duatlon gaat over 9 km mountainbiken op het mountainbike parcours van Staatsbosbeheer in Austerlitz en 3 km lopen ronde de atletiekbaan Dijnselburg.

Zowel het fietsen als het lopen wordt als individuele “tijdrit” afgewerkt. De eerste deelnemer start om 11.00 uur op het mountainbikeparcours, de volgende deelnemer een halve minuut later, enz.

Er wordt gestart op basis van vorige uitslagen, de snelste fietser rijdt eerst, de tweede daarna enz.

Na de mountainbikerit (duur: tussen de 15 en 25 minuten) rijdt de deelnemer op eigen gelegenheid en op de fiets naar de atletiekbaan.

Een uur na de start van het fietsgedeelte, om 12.00 uur, starten de eerste tien deelnemers voor het lopen. Er wordt gelopen en groepjes van tien atleten. De eerste tien fietsers eerst, om 5 over 12 de volgende tien enz.

Diegene die de minste tijd nodig heeft om de beide parcoursen af te leggen is de winnaar.

De mountainbike route is te vinden op het terrein van Staatsbosbeheer aan de Woundenbergseweg richting Woundenberg, even voorbij het KNVB-sportcentrum (rechts), de afslag Austerlitz (ook rechts), net voorbij het dierenasiel (links) aan de linkerkant van de weg. De route is aangeduid met witte, schuin afgezaagde paaltjes die voorzien zijn van een rode afbeelding van een fietsen. Als je moe bent zie je niet alle paaltjes direct dus het is verstandig om voor 13 oktober een proefrit te maken. Verkeerd rijden tijdens de duatlon is voor eigen verantwoording.

Het parcours is opengesteld voor wandelaars, dus houdt daar rekening mee. Mountainbiken is niet zonder gevaar, dus een veilige fietshelm is een “must”. De organisatie is niet aansprakelijk voor eventuele schade en ongevallen.

Aanmelden t/m woensdag 10 oktober via fonspennings@planet.nl