Zaterdag

Het begon al op de zaterdag (of eigenlijk ruim daarvoor, maar daar was ik niet bij). In grote getale kwamen vrijwilligers om te bouwen naar de kantine. Het finishterrein werd ingericht de hindernissen in het bos werden opgebouwd en de belinting werd binnen ons terrein uitgehangen.

Fit junior Challenge_foto hangnet

 

 

 

 

 

Als 1 van de laatste hindernissen werd de palletbrug gebouwd in het zwembad gebouwd. Onze teamleider (Michiel) had heel wat hoofdbrekens nodig om de  juiste werkwijze in een nog niet half gevuld zwembad te bedenken. Gelukkig had Michiel het water voorzien en laarzen bij zich. Jammer dat de laarzen niet waterdicht waren. Henk-Jan, Patrick, Anouk, Rick, Nick en ik stonden Michiel bij, dus na 5 pogingen lag die palletbrug er keurig bij! Ik mocht hem testen, want ik had wel waterdichte laarzen.

Om 4 uur stonden alle vrijwilligers die er zin in hadden met wedstrijdshirt en geel armbandje om aan de start om het wedstrijdparcours voor te lopen. In groepjes van 6 werd om de 5 minuten gestart. Jolanda kon alvast oefenen met de tijdregistratie en de klok werd getest.

Wat een mooie run! Natuurlijk kende ik de route al, maar ik werd toch nog verrast doordat we diverse keren hellingkjes op en af moesten, waardoor je de beentjes ook begon te voelen. Als variant op het echte wedstrijdparcours van een dag later, moesten we bij een aantal hindernissen zowel de wedstrijd als de recreantenhindernis uitvoeren, daarentegen hoefden we niet te zagen. Onze jeugdleden stonden als jury bij de hindernissen en waren zeer streng, zeker waar het hun jeugdtrainers betrof! De snelste deed er geloof ik zo’n 40 minuten over; ik had wat meer tijd nodig en moest Rene net voor mij dulden. Maar Rene ging niet onder alle berkenstammetjes door (te dikke buik….).

Zondag

Op zondag waren we weer vroeg aanwezig om alles gereed te maken voor de eerste deelnemers. Bijna 300 deelnemers konden we verwachten! Het was goed om te zien dat de deelnemers ook veel ouders, begeleiders, familie en vrienden mee brachten! Om 10.40 uur startte Rooske met de warming up. Geweldig om te zien hoe massaal iedereen hier aan mee doet.

Daarna het woord aan de wethouder en mocht de voorloper weg (de eer ging naar Joey Bakker uit Arnhem, bedankt Joey!). Stipt 11.00 uur schoot de wethouder de eerst lopers weg. Alex ging voorop! Daarna elke 5 minuten een volgende startgroep, tot ze op waren, maar toen waren inmiddels ook al weer diverse “tweede lopers” vertrokken. Het was een drukte van jewelste in het start en finish-vak.

De jeugd had het zwaar, zeker de wedstrijddeelnemers. Dit jaar voor het eerst moesten deelnemers hun bandje inleveren. Dit zat vooral in de laatste combi in het hindernisbos (onder het net beginnen, en dan er bovenop verder, met een ijzeren rek en zwevende paal als toetje) en daarna de eindhindernis met de slappe lussen en 3x over de balk.

De eerste plaats was voor Maarten, Jurgen, Alex en Thomas van FIT en Hang-On gevolgd door ASVAtletics 2 uit Nijverdal en op plek 3 MaJoKoTo uit Arnhem. Bij de recreanten ging de winst, net als vorig jaar weer naar de Ultra Minions uit Wijk aan Zee en Amstelveen! De top3 van de scholencompetitie werden bezet door 3 teams van de Werkplaats uit Bilthoven.

Een bijzondere vermelding voor Maxwell is wel op zijn plek. Hij liep de run twee keer, 1x bij de recreanten en 1x bij de scholieren en haalde bij beide de tweede prijs op! Ook Boyke leverde een bijzondere prestatie; hij liep de wedstrijdvariant twee keer!

Foto’s van de wedstrijd vind je op de website www.fitjc.nl