door Ronald
Na een jaar trainen , heb ik besloten om mee te gaan doen met de BSC.
’s Morgens vroeg in Leeuwarden aangekomen.
Bij het zien van de laatste twee combinatie hindernissen werd ik behoorlijk zenuwachtig.
Ze zagen er pittig uit, ben ik hier wel klaar voor?
Rustig gestart, eerst een swing-over, boomstam mee over drassige ondergrond.
Boomstam vlot doorgehakt. Meerdere swingovers en een apenhang met lussen, een zeecontainer; deze was glad maar in drie keer erover heen, de eerste combinatie hindernis swing-over, apenhang, even wachten, het gaat hier niet zo vlot, een paar snelle deelnemers voorgelaten, met een touwslinger in een verticaal net, apenhang, verticaal touw onder schot door verticaal touw omhoog, gaat goed, weer over naar apenhang, glij weg en val uit touw. Jammer, bandje ingeleverd…
Vervolgens verder naar de brug, over horizontale ronde balk naar onderkant brug, via onderkant metalen balk in apenhang naar de overkant, de twee mannen voor me vallen in het water, maar ik kom toch aan de overkant, in een net naar beneden, weer een apenhang, gaat weer lekker, maar m’n armen worden wel moe, in sloot springen en van uit de sloot over 4 balken klimmen. Rondje lopen met drie autobanden op sleeptouw, nog een combinatiehindernis, verder op verticaal net, nog over drie schotten klimmen en dan een verticale ronde paal. Die had ik nog niet geoefend en moest ik na drie pogingen opgeven.
Weer verder naar de kop van jut, dat lukt wel. Op naar de twee laatste combinatiehindernissen.
Helaas lukte het niet meer, rustig uitgelopen.
Nu weet ik wat een BSC wedstrijd inhoud en waar ik nog hard voor moet trainen.
Ik ben vastbesloten om binnenkort een wedstrijd uit te lopen met bandje.
Op naar BSC Neede.

Ronald