Beltrum was dit jaar opnieuw voor velen weer de gelegenheid om de beste wensen uit te wisselen. Bij deze van mij dan ook de beste wensen voor 2008!

Ditmaal liep de route van de survivalrun in tegengestelde richting en ook had de organisatie van Beltrum een aantal nieuwe hindernissen ingevoerd. Voor de doorgewinterde survivalaar welliswaar geen onbekende hindernissen. De tegengestelde richting van het parcours beviel mij wel. Hierdoor kwamen we al in het begin bij de lastige postmanswalk, waar ik in Beltrum altijd veel problemen mee heb en daarna snel bij het kajakken en de lange apehangen en beregang over het water.

Ditmaal ging de postmanswalk goed; ik ben er niet ingedonderd, in tegenstelling tot een serie andere TSC’ers. Wel kostte het mij veel tijd en doorzettingsvermogen, maar was zeer tevreden dat het mij lukte. Als deelnemer aan de lange run waren we bevoorrecht en mochten we vanuit de kajak nog een swingover uitvoeren, wat voor enkele deelnemers een nat pak betekende. Ik kende het truukje al en had er dan ook geen problemen mee. Kajakken tijdens een survivalrun is altijd een verademing en in Beltrum helemaal, waar je volgens mij ongeveer een kleine kilometer mag peddelen.

Bij het ingaan van de extra lus van 8 km stond er een goed verzorgde verversingspost. De vrijwilliger meldde dat in die extra lus geen verversing zou zijn, dus ik deed mij te goed aan flink wat banaan, sportdrank en water. Lia zat tot dan achter mij, maar sloeg de verversingspost over en nam direct afstand tot mij.

De extra lus kenmerkte zicht door bruggen en duikers. De bruggen moest je onderdoor, ofwel langs een balk, touw of net (zonder het water te raken) of wel wadend door het water. Ook zaten in dit deel van het parcours een paar duikers, waar je op handen en voeten door het ijskoude water mocht waden.  Natuurlijk konden de beroemde Beltrumse lusjes in de combinatiehindernis bij de Waterster niet ontbreken.

Terug van deze 8 km extra kwamen we weer bij dezelfde verversingspost aan, maar hiervan mochten we niet eerder profiteren dan nadat we via een dubbele slappe apehang (over de balken!) het daaltouw hadden bereikt. De laatste balk kwam ik niet zomaar op. De armen leken totaal verzuurd. Ik heb daar zeker 5 minuten op de slappe apehang gezeten, voordat ik me over de laatste balk kon sleuren. De verzorgingspost zat daar dan ook op een heel welkome plek. Opnieuw nam ik een flinke voorraad banaan en sportdrank tot mij, zodat ik het weer even kon uitzingen. René Wevers haalde me op dat moment in en zag hoe ik er aan toe was en liet mij weten dat het einde nog niet in zicht was. Met iets minder vertrouwen ging ik weer verder.

Een volgende lange apehang leverde geen problemen op en de spaans ruiter ook niet. Die verversing had mij dus goed gedaan. De combinatie in het laantje was ook geen probleem, en het uitzoeken van een boomstam al helemaal niet. In Beltrum reserveren ze speciaal voor het TSC hele mooie stammetjes en als je als bijna laatste daar een stammetje mag halen, valt er niets meer uit te zoeken. De dikste en zwaarste is door mijn waarde collega’s (snellere) atleten achtergelaten.

Het zeulen met een dikke, zware stam is geen probleem, maar dat ding moet dan nog wel door midden gehakt worden. De spaanders vlogen snel in het rond, maar toch kostte het mij erg veel tijd. Gelukkig werd ik door vele fans in het massaal toegestroomde publiek enthousiast aangemoedigd en onder gejuich spleet ik de stam in tweeën.

De eindhindernis is met al dat publiek vervolgens een fluitje van een cent. De speaker verbaasde zich over nog een oranje shirt in deze fase van de survivalrun, maar aan de microfoon kon ik hem gerust stellen: volgend jaar ga ik winnen!

Niels

De uitslagen van Fitters (zover mij bekend):

TSC
24:  Janco in 3 uur en 20 minuten
28:  Ries; 3;27
33:  Elwin; 3;40
39:  Niels;  4;22

Halve run recreanten
2:  Huub; 1;38
113:  Alex; 2;51
165:  Kim; 3;09 (11de plek bij de dames!)

(ook Bart en Gijs deden mee, maar hun uitslag ontbreekt in het lijstje)

Junioren halve run
6:  Frank Mooij; 2;02

Groepsrun
16: Fit1 (René, Vincent, Hans en Michel); 2;15
51: FitZeist (Dennis, Micha, Marten en Aalt); 3;04
59: Fit Zeist II (Mark, Rogier, George en Han); 3;17 

Foto’s zijn te vinden op: http://www.survivalbeltrum.nl/runfotos2008.htm