door Mark van Zeijl

Vrijdagavond was de start, hoewel de een wat eerder arriveerde dan de ander. Alex arriveerde pas om 1 uur ’s nachts, aangezien zijn onvolprezen eend tegen de Ardenner heuvels op slecht een top van 60 km per uur kon behalen. Waarschijnlijk was de ruime voorraad bier hier mede verantwoordelijk voor, alleen jammer dat bijna iedereen al sliep toen hij aankwam. Gelukkig was C en P buitensport ruim voorzien in het lokale “la Chouffe” (ofwel kabouter) bier. Ook op zaterdagochtend waren de kabouters bij een aantal sportievelingen nog zeer actief.

Op zaterdag werden de mountainbikes gepakt en gingen we vol goede moed de heuvels en dalen bedwingen. Het bleek een pittige aaneenschakeling van routes, met zeer technische hellingen en afdalingen (tenminste volgens onze gids Eelco). Afgezien van Jeanine, die af en toe vergat dat haar schoenen vastgeklikt zaten aan haar trappers, is iedereen redelijk op zijn fiets blijven zitten. Rogier had zondag wat minder geluk en probeerde op zijn ellebogen de berg af te stuiteren. Na de lunch werd nog even een hindernisbaantje op hoogte genomen, waarbij een aantal dapperen een tweede ronde met blinddoek volbrachten. Gedurende deze halsbrekende toeren waren een paar sporters gaan schuilen in de volgauto vanwege de koude wind. Een schuilende dame klaagde dat de auto goed voorzien was van een doordringende ‘eau de diesel’, maar het was er wel lekker warm. Na 43 kilometer op de fiets konden we tevreden terugkeren.

 Terug op de basis begon het survival klimbloed te kriebelen, zodat de liefhebbers de tokkelbaan omhoog hebben getracht te bedwingen. Dit bleek toch voor velen een brug te ver. Ook de beloofde snelle afdaling bleek niet optimaal, zodat hier ook nog de nodige armkracht kon worden gebruikt. Jeffrey, Dennis, Bart, Jeanine en Niels kwamen wel aan de top, waarbij Niels het record op 53,9 seconden wist te zetten. De anderen hebben uiteraard wel langer genoten van de apenhang. Na deze actie had ‘supermario’ Kees nog zoveel energie over dat hij spontaan rondjes om de blokhut ging rennen.

Het was tijd voor een kleine opfrisaktie en een voedzame maaltijd, waarna de diehards met kaart en kompas in het bos werden gedropt. Rogier weet nu dat een doorsteek door een bramenbos in een tight niet echt fijn voelt. De snelste groep wist na 37 minuten de weg terug te vinden, met dank aan Birgit die uit de wirwar van hoogtelijnen en andersoortige strepen op de kaart feilloos de snelste paadjes kon vinden. De tweede ploeg had een uurtje langer nodig, maar zij schijnen een wat avontuurlijker pad te hebben gekozen. En natuurlijk hebben zij langer van het bos en de regen kunnen genieten. De avond werd afgesloten met een moordspel, helaas had spelleider Bart soms wat moeite om de moordenaars en de slachtoffers van elkaar te onderscheiden. Wellicht dat de door Niels aangeleverde Oekraïnse Wodka hier ook een rol in speelde. Ook schijnt er nog een slachtoffer te zijn gevallen van antiperistaltische consumptie, maar dat geheim blijft in de Ardennen.

Zondag stond een kanotocht op het programma. Echter doordat bepaalde personen liever bomen kapten in Zeist, was niemand eraan toegekomen om de keien in de rivierbedding weg te halen. De kanotocht leek dan soms ook meer op een keientocht. Ondanks dat zijn er toch durfals die hebben geprobeerd om te eskimoteren. Jeffrey heeft dit zelfs gedaan met camera, om ook de minder dapperen de kans te gunnen om onder water te kunnen kijken. De foto’s volgen hopelijk nog. Door al deze stuntakties hebben Josee en Jessica hun ruime voorsprong geen moment in gevaar zien komen, evenals een aantal andere dames, abusievelijk aangeduid als ‘huisvrouwen’. Het bleek echter te gaan om de zeer sportieve fanclub van Dennis, die zich stiekem had aangeduid als de spoedeisende hulp verpleegkundigen van het VUMC. Maar wellicht hadden de dames de snelste roeiers omgekocht. Of zou er wat anders in die lollies hebben gezeten?

Al met al kunnen we terugkijken op een geslaagd weekend. Gids Eelco durft echter geen tegenbezoek in Zeist meer aan, dus we zullen met onze nieuwe hindernissen toch een andere list moeten bedenken.