Dinsdagavond 3 juni stonden 40 leden van Fit Zeist aan de start van de eerste Uithof Survivalrun, georganiseerd door de studenten van Simius Hircus (zoek die naam maar eens op in de Van Dale Latijn-Nederlands). Het parcours van 5,5 km met 23 hindernissen ging kriskras over de Uithof, waarbij natuurlijk de hindernissen van de trainingslocatie van Simius Hircus niet mochten ontbreken.

Een uur eerder had ik de run al gelopen, maar voor de gezelligheid ging ik om 19.40 uur nog een keer. Ook Alex Kling had het parcours al helemaal verkend. Hij was wat vroeg en liep dus de ronde met Thijs en mij mee om een beetje warm te worden.

De wedstrijdleider krabde nog even achter zijn oren bij deze wel heel grote startgroep, maar aangezien het plezier voor ons voorop stond gingen we allen tegelijk van start. Alex ging er direct vandoor, maar ook Jurgen had er zin in en volgde direct.

Al snel werden de eerste groepjes studenten ingehaald, die zonder ook maar enige survivalervaring aan dit avontuur waren begonnen. Bij sommige hindernissen leidde dit tot wat opstoppingen, maar dat mocht de pret niet drukken. Geregeld werden wij als snelle atleten voor gelaten (onder het mom van: “ik doe het wel even voor”).

Axel en zijn organisatiecomité hadden degelijke hindernissen (veelal in tweevoud) opgebouwd en de verschillende waterdoorwadingen maakten het helemaal af. Natuurlijk als ervaren survivalaar vind je de hindernissen niet moeilijk, maar leden als Guido en Niels Koning hadden daar ook wat op gevonden: je doet elke hindernis gewoon 3x! (en zelf heb ik de hele wedstrijd dus 2x gelopen)

Dan de uitslagen. Alex Kling is eerste geworden in een knappe tijd van iets meer dan 30 minuten. De deelnemer op de 2e plek is Wodi, die hoort natuurlijk ook nog een beetje bij ons. Wodi zat in de allereerste startgroep en heeft geen last gehad van opstoppingen, misschien een idee voor ons om de volgende keer ook het verzoek in te dienen om in die eerst startgroep te mogen starten? De nummer 3 kennen we niet, maar nr 4 is Dennis, nr 5 is een Fitter, nr 6 is Thijs, nr 7 is Micha en zowaar ben ik zelf 8ste geworden…

Folkert heeft een hele serie foto’s gemaakt!

door Niels Geuijen